Bereid je voor op de mobiele toekomst.

Het aantal mensen dat weleens een online aankoop heeft gedaan is de afgelopen twee jaar met ruim 17 procent toegenomen. Het internet is de place to be als het om shoppen gaat. Voor bedrijven liggen de kansen voor het oprapen.

Ondanks de economische crisis is de handel via internet enorm toegenomen. Het was de eerste economische crisis terwijl iedereen online was. Verkoop in de online retail groeide in 2009 negen keer harder dan de reguliere detailhandel. Mensen vergelijken online voordat ze iets kopen. Zelfs voor de aanschaf van een product als tandpasta gaat 20 procent van de Nederlanders eerst online kijken.

Dit komt niet alleen omdat de Nederlanders zo zuinig zijn. Het is niet zo gek als je je online eerst oriënteert als je keuzes moet maken juist vanwege de crisis. Nederland loopt voorop wat betreft het internetgebruik. Wij zijn gemiddeld elf uur per week online. Ter vergelijk: de gemiddelde Europeaan is elf uur per maand online. In Nederland heeft 75 procent van de mensen weleens iets online gekocht.

De bedrijven beseffen niet voldoende dat zij hier hun slag kunnen slaan. Het overgrote deel van de ondernemers is nog niet voldoende online. De consument loopt ver voorop wat dat betreft. De online ondernemer haalt daar dus zijn winst op de concurrentie die niet online is.

Je hoeft niet uitgebreide kennis en veel tijd te hebben om een eenvoudige website te onderhouden. Als je alleen maar zorgt dat je winkel vindbaar is op Google Maps scheelt dat al veel klanten. Want de klanten zoeken eerst op internet naar bijvoorbeeld een schoenenzaak en komen bij jou terecht. Je krijgt als klein bedrijf via internet de kans om in heel Nederland te adverteren. Op een conventionele manier was dat natuurlijk nooit gelukt.

De toekomst is mobiel internet. Over 2 jaar heeft iedereen een smartphone. Hier liggen de kansen voor de ondernemer. De ondernemer die zijn website nu al optimaliseert voor mobiel internet heeft een voorsprong in de ontwikkeling op de concurrenten en is straks voor meer mensen beter vindbaar op het internet.

De ontwikkeling staat niet stil. Ken je Goggles al?

Met Goggles maak je met je mobiel een foto van een logo en zie je direct de google-resultaten bij dat merk. Straks loop je door de winkelstraat en zie je iets leuks in de etalage waar je met je mobiel een foto van maakt. Dan krijg je gelijk de informatie over dat kledingstuk, je kunt met behulp van een foto zien hoe het je zou staan, je kunt prijzen vergelijken en via sociale media aan je vrienden vragen wat zij ervan vinden.

Klink dit als toekomstmuziek? De techniek is er al.

, , , , , , , ,

2 Responses to Bereid je voor op de mobiele toekomst.

 1. Jasper at #

  Beste,

  Deze site is werkelijk top ik ben net begonnen met internet marketing, en deze site heeft mij echt zeer nuttige informatie gegeven !!! Over de toekomst van mobiel internet gebruik en hoe mensen over een paar jaar producten gaan kopen/ zoeken met hun mobiel.

  Thnx en ik check deze site voortaan elke dag 😉

 2. Jan at #

  Ik ben het helemaal met Jasper eens. De toekomst van het internet licht inderdaad in het mobiel internet. Het is verstandig om er zo snel mogelijk bij te zijn, ten minste: als je er flink geld mee wil verdienen

  Groeten,

  Jan

Geef een reactie