Je webpagina testen

Het is een goed idee om je pagina zelf te testen in verschillende browsers. Problemen met de vormgeving komen dan pas aan het licht.

Je webpagina testen is een essentieel onderdeel in het bouwproces. Er zijn vele tools en technieken die je ervan verzekeren dat alle pagina’s op de juiste manier worden gerenderd. In Dreamweaver zit een compatibiliteitsfunctie ingebakken die het gebruikers mogelijk maakt pagina’s in een aantal specifieke browsers te testen.

De tool ondersteund alle grote browsers, waaronder Internet Explorer, Firefox, Opera en Safari. Standaard worden al deze browsers in de test meegenomen, maar je kan ook selectief testen. Selecteer voor iedere browser de minimale versie die ondersteund moet worden en klik op OK. Je pagina wordt nu automatisch in de gekozen browsers getest.

Het is een goed idee om je pagina zelf te testen in verschillende browsers. Problemen met de vormgeving komen dan pas aan het licht. Testen in oudere browsers valt meestal niet mee en het is niet altijd mogelijk om alle verschillende versies van de browsers te installeren.

Maar voor ieder probleem een oplossing: bekijk de site http://browsershots.org eens. Browsershots is een gratis dienst die een screenshot genereert van de browser naar keuze. Ook oudere browsers zijn aanwezig, voor zowel Windows, Mac en Linux.

Test ze!

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie