Google zet zoekmachine marketing buitenspel

De online zoekmachine marketingwereld is geschrokken van een aan Google toegekend patent. Dat behelst automatisch gegeneerde relevante links bij webpagina’s en andere webcontent.
Het patent houdt in dat als iemand een webpagina of document leest, Google daar automatisch content bij zoekt die relevant kan zijn voor de lezer. Daarbij let Google op de interesses van de lezer, opgemaakt uit zijn surf- en leeshistorie, en koppelt dat aan de inhoud van de content die op dat moment bekeken wordt.

De additionele content kan in zijn geheel of als link ingepast worden in het document dat gelezen wordt. In het eerste geval wordt de oorspronkelijke content dus gewijzigd weergegeven. In het geval van inpassen, omschrijft het patent verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld via een link in de tekst, ofwel een zogeheten in-line link (in de patent-‘abstract’ ten onrechte genoemd als ‘in-link link’).

Een andere methode om de gerelateerde content onder de aandacht van de lezer te brengen, is een text snippet, waarbij een omschrijvende tekst dan bijvoorbeeld opspringt.

SEO
Zo’n per websurfer variërende weging en weergave van zoekresultaten heeft verstrekkende gevolgen. Het zou online marketingactiviteiten zoals SEO (search engine optimization) en linkbuilding volledig passeren.

Niet de marketeer bepaalt de relevante informatie of links bij webpagina’s, maar Google, zo is de teneur zoals te lezen is op onder meer e-consulting.com. Het is echter nog de vraag hoe zwaar Google deze automatisch gegenereerde relevante content en links wil laten meewegen in zijn zoekresultaten.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Google patent heeft gevraagd en gekregen op een techniek die links op een pagina zwaarder gaat waarderen op de waarschijnlijkheid dat een lezer er op zal klikken, het zo genoemde Reasonable Surfer Patent.

Dit patent kan het eind betekenen van de vele zoekmachine marketing bureau’s.

, , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Google zet zoekmachine marketing buitenspel

 1. Ik begrijp de ophef niet. Google bepaalt toch nu ook al wat je ziet via de zoekmachine (via SEO). Hier worden dit soort aspecten ook al meegenomen in de SERP. Niets nieuws onder de zon. Wel zul je op een andere manier SEO moeten gaan bedrijven. Naast On-Page en Off-Page zul je nu ook te maken gaan krijgen met Social SEO factoren.
  Resultaat: degene die zoekt krijgt betere zoekresultaten! Hier gaat het toch om!

 2. It’s remarkable to pay a visit this website and reading the views of all colleagues
  concerning this post, while I am also zealous of getting experience.

 3. Quality articles is the secret to interest the users to
  visit the website, that’s what this web page is providing.

 4. If you are going for most excellent contents like I do, simply visit this website all the time since it presents
  quality contents, thanks
  Vinhomes Trần Duy Hưng, Vinhomes Tran Duy Hung, chung cư vinhomes,
  chung cu vinhomes, chung cư vinhomes trần duy hưng, dự án vinhomes trần duy hưng, du an vinhomes tran duy hung, dự án vinhomes, du an vinhomes

Geef een reactie