De eigenschappen van een ondernemer


Ondernemers zijn er – net als mensen in loondienst – in alle kleuren en smaken, en ze kunnen op verschillende manieren succesvol zijn. Bovendien ben je juist als ondernemer vrij om je businessplan aan te passen aan je persoonlijke talenten en zwakke punten.

Voor ondernemerschap is feitelijk gedrag veel belangrijker dan iemands persoonlijkheid. Het gaat vooral om het doen. Ondernemerschap is daarom ook typisch iets wat je al doende leert. Toch zijn er eigenschappen van een ondernemer die elke starter goed van pas kunnen komen.

Hoe ga je om met risico’s?
Een ondernemer werkt voor zijn eigen rekening en eigen risico. Vooral het laatste schrikt een hoop mensen af. Niet alleen zijn ze bang voor financiële problemen, ook zien ze allerlei andere beren op de weg. Geen handige eigenschap voor een startende ondernemer. Ondernemers nemen gemiddeld iets meer risico dan niet ondernemers. Een ondernemend type zoekt informatie om risico’s in kaart te brengen, vraagt makkelijk advies en weegt voordelen af tegen mogelijke nadelen. Als je denkt te weten hoe je risico’s kunt afdekken, dan ben je eerder geneigd de sprong naar ondernemerschap te wagen. Kortom: doe onderzoek naar je risico’s en dek ze zoveel mogelijk af.

Ben je prestatiegericht?
Zit je vaak te denken hoe dingen beter kunnen? Dan bezit je de kenmerken van een prestatiegedreven persoonlijkheid. Het stellen van weliswaar hoge, maar bereikbare doelen is een andere handige eigenschap. Wie graag verder wil in zijn of haar vak en een goed marktidee probeert te verzilveren, vraagt anderen om opbouwende kritiek. Aardig gevonden worden is dan van minder belang.

Hetzelfde geld voor succes. Het gaat de startende ondernemer om de uitdaging: zal het lukken om dit project op eigen kracht van de grond te krijgen? Samen met risicobereidheid is prestatiedrang dan ook de belangrijkste eigenschap.

Ben je een dromer of een doener?
Een mens kan voor zichzelf de strengste baas zijn. Met de discipline zit het meestal wel goed, zeker als ze een gat in de markt gevonden hebben of hun eigen droombedrijf begonnen zijn. Ondernemers nemen vaak initiatief, zijn creatief en herkennen kansen en ze laten zich niet tegenhouden door obstakels. Dromers die doen.

Vertrouwen in jezelf of in de omstandigheden?
Uit het niets een onderneming opzetten vraagt natuurlijk enig vertrouwen in eigen kunnen. Ondernemers zoeken de verantwoordelijkheid vooral bij zichzelf. De gedacht dat alles wat gebeurt te danken is aan eigen inzet, stimuleert een houding van aanpakken en doorzetten. Een te sterk optimisme en te groot zelfvertrouwen kunnen leiden tot risicovolle zelfoverschatting en een te laag zelfvertrouwen tot verlammende faalangst. Een juiste dosering optimisme en zelfvertrouwen zijn eigenschappen om te koesteren.

Ben je zelfstandig?
Wie graag mijmert over een leven als ondernemer, denkt vooral aan een vrij bestaan en gevoel van onafhankelijkheid: eindelijk naar eigen inzicht je vak uitoefenen en zorgen voor persoonlijke groei. Zelfstandigheid leidt tot grote tevredenheid, zowel bij ondernemers als bij werknemers. Zelfstandigheid kan wonderen doen voor motivatie, voldoening en iemands zelfbeeld. Wat tegen de pure individualisten kan werken is dat ze moeite hebben met hulp vragen en adviezen ter harte nemen. De zelfstandigheid van de ondernemer hoeft overigens niet te betekenen dat hij of zij niet in een team kan werken.


20 Tips en E-boeken om

je website te verbeteren

Ontdek hoe jij je website kan verbeteren.

Vul je naam en emailadres in, dan ontvang je Gratis Eboeken en tips om geld te verdienen op internet.

Veel leesplezier en Succes!

 

“Maak meer winst op internet'” maakt alle stappen om Geld te verdienen op internet simpel.
De gids van beginner tot expert om Geld te verdienen op internet!
Wil jij Geld verdienen in crisistijd?
Vergroot je inkomen!


Maak Meer Winst op Internet
171 Pagina’s Informatie
5 gratis e-boeken extra
Niet goed geld terug!

Maak Meer Winst op Internet

Artikelen over Geld Verdienen:

Kan ik zelf geld verdienen op het internet?
–De eigenschappen van een ondernemer
–Wat moet je doen om te ondernemen?
–10 uitvluchten om niet met een onderneming te beginnen
–5 Angsten van de startende ondernemer
–Wat is jouw motivatie om geld te verdienen?

 

Hoe kan ik zelf een product ontwikkelen?
–7 Misverstanden over online geld verdienen
–Hoe vind ik een eerlijke mogelijkheid om geld te verdienen?
–Affiliate programma
–6 (on)Waarheden over affiliate programma’s
–Wat moet ik verkopen?
–Verkopen
–9 Tips om een top verkoper te worden

 

Download Gratis E-boeken:

Hot Insider Secrets
Het geheim van Succes op Internet
Verandering gaat niet vanzelf

 

Contactgegevens

RU Curious?
Stierstraat 47x
318BK Dordrecht
Email: contact@rucurious.nl
KvK: 24488771