5 Angsten van de startende ondernemer


Een echte startende ondernemer kan herkend worden aan verschillende eigenschappen, een hiervan is de angst om te falen. Het hebben van faalangst zal de ondernemer naar zijn doel brengen. Mits de angst niet gaat domineren en natuurlijke stappen en plannen gaan dwarsbomen. Het omzetten van deze angst in kracht en richting zal elke startende ondernemer met grote stappen verder brengen in het realiseren van doelstellingen en dromen. Voor de angst om te falen hoeft men zich niet te schamen. Kijk ernaar en laat het een raadgever zijn voor hoe het ook anders kan.

Wat is de reden is om een eigen onderneming te starten. Is het om een product of dienst wat er nog niet is? Graag eigen keuzes willen maken? Wat de drijfveer ook is, deze is persoonlijk en daarom is hij ook uniek.

De startende ondernemer heeft in plaats van een vaste baan de uitdaging genomen om het heft zelf in handen te nemen. Maar weinig mensen weten precies wat ze willen, of wat ze kunnen. Voor de mensen die dit wel weten is dit juist een stap verder en iets om waanzinnig trots op te zijn.

Bestaat een combinatie van de genoemde angsten? Geen nood. Bijna elke startende ondernemer herkent zichzelf hier wel in. Het is nu een angst. Breng hem onder controle en het wordt een kracht.

1. Angst voor kritiek van en afgaan voor de directe en indirecte omgeving
Elke startende ondernemer kan met argus ogen in de gaten gehouden worden door zijn of haar omgeving. Het zetten van de eerste stap kan voor de omgeving een directe confrontatie met een gevoel van beperking in hun eigen leven zijn, een stap die zij nooit zouden durven of kunnen maken. Dit heeft een directe weerslag op de echte ondernemer, want deze “druk” is voelbaar.

2. Angst voor armoede en onregelmatige inkomsten
Wat is er makkelijker en veiliger dan een vast salaris elke maand? Dat is een van de grootste valkuilen voor een startende ondernemer. Dit geldt zeker voor diegenen die eerst in loondienst hebben gewerkt. De omschakeling is niet alleen fysiek,  maar zeker ook mentaal en emotioneel. Zal het gaan lukken?

3. Angst voor het zwarte gat als men faalt
Een droom gaat vaak gepaard met een nachtmerrie, namelijk “Wat als het nu niet lukt? Wat als ik faal, ik zou niet weten wat ik dan met mijn leven en talenten aan moet.” Dit is een hele logische valkuil. Maar teveel focus op het niet halen kan die realiteit dichter bij halen.

4. Angst om het gezin, kind & partner, niet te kunnen onderhouden
Voor de startende ondernemer met een gezin of alleen een partner om te onderhouden, is de drempel om te beginnen alleen maar groter. Er ligt een grotere financiële druk en de consequenties van een mogelijk falen worden vaak buitenproportioneel opgeblazen. Zo kan men heel lang voor de ondernemingsdrempel blijven zitten piekeren…

5. Angst voor succes
Vreemde eend in de bijt? Nee. De angst voor succes is vaak even groot als de angst voor het falen. Waarom?

De mens zit complex in elkaar. Wat als de onderneming nu eens gigantisch succesvol wordt? Wat betekent dat voor de ondernemer zelf? Moeten er dan mensen worden aangenomen en blijft er niets meer over van die mooie onderneming waarmee men begon?

De angst voor succes is een even belangrijke ondermijner als de angst om te falen. Kan men wel omgaan met het succes? Neemt de druk dan geen buitengewone proporties aan? Het verwachtingsniveau van iedereen stijgt en wie hoog klimt kan veel harder en dieper vallen.


20 Tips en E-boeken om

je website te verbeteren

Ontdek hoe jij je website kan verbeteren.

Vul je naam en emailadres in, dan ontvang je Gratis Eboeken en tips om geld te verdienen op internet.

Veel leesplezier en Succes!

 

“Maak meer winst op internet'” maakt alle stappen om Geld te verdienen op internet simpel.
De gids van beginner tot expert om Geld te verdienen op internet!
Wil jij Geld verdienen in crisistijd?
Vergroot je inkomen!


Maak Meer Winst op Internet
171 Pagina’s Informatie
5 gratis e-boeken extra
Niet goed geld terug!

Maak Meer Winst op Internet

Artikelen over Geld Verdienen:

Kan ik zelf geld verdienen op het internet?
–De eigenschappen van een ondernemer
–Wat moet je doen om te ondernemen?
–10 uitvluchten om niet met een onderneming te beginnen
–5 Angsten van de startende ondernemer
–Wat is jouw motivatie om geld te verdienen?

 

Hoe kan ik zelf een product ontwikkelen?
–7 Misverstanden over online geld verdienen
–Hoe vind ik een eerlijke mogelijkheid om geld te verdienen?
–Affiliate programma
–6 (on)Waarheden over affiliate programma’s
–Wat moet ik verkopen?
–Verkopen
–9 Tips om een top verkoper te worden

 

Download Gratis E-boeken:

Hot Insider Secrets
Het geheim van Succes op Internet
Verandering gaat niet vanzelf

 

Contactgegevens

RU Curious?
Stierstraat 47x
318BK Dordrecht
Email: contact@rucurious.nl
KvK: 24488771