Geld verdienen met een E-boek

De iPad is sinds vandaag in Europa te koop, onder meer in Duitsland en Engeland. Nederland volgt vermoedelijk in juli. Apple sloot hier overeenkomsten met de boekuitgevers Hachette, Penguin, HC en Macmillan. Zij leggen digitale uitvoeringen van hun uitgaves in de iBookstore. Consumenten kunnen een deel van het boek gratis downloaden en lezen. Na enkele tientallen gratis pagina’s kunnen ze kiezen of ze willen betalen om de rest van het boek te lezen.

In Amerika opende Apple zojuist zijn deuren voor boekuitgevers. Met een paar simpele handelingen en wat geduld, want Apple moet alle inzendingen handmatig keuren, kunnen beginnende en niet-doorbrekende schrijvers hun boeken in de schappen van de iTunes-winkel plaatsen.

De nieuwe Apple-dienst komt niet onverwacht en betekent bovendien een nieuwe concurrent voor andere digitale uitgeefplatformen zoals Lulu en Amazon.

De iBookstore, Apples boekenwinkel, werd eerder gelanceerd met de presentatie van de iPad. Het formaat van die tabletcomputer leent zich beter dan een laptop om boeken te lezen.

Maar dat niet alleen! Eind juni of juli begint Google ook met  de verkoop van elektronische boeken. De E-boeken zullen te lezen zijn op alle apparaten met een internetverbinding. Ook de iPad van Apple browse around this website. In de digitale boekwinkel komen op de virtuele planken boeken te liggen met toestemming van de uitgevers die de rechten hebben. Tegen betaling kunnen mensen die elektronische boeken lezen.

De nieuwe dienst gaat Google Editions heten. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met Amazon, maar ook dus met zijn nieuwe aartsrivaal Apple.

//

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie