Om geld te verdienen moet je boeken verkopen

De boekenverkoop heeft de economische crisis van vorig jaar goed doorstaan. Waar de detailhandel het zwaar te verduren gehad, wist de boekhandel het afgelopen jaar een bescheiden positief resultaat te boeken.

De verkoop van boeken steeg in 2009 met 0,2 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Hiermee heeft de boekhandel goed gepresteerd, zeker in vergelijking met de andere branches in de detailhandel. Gemiddeld zag de detailhandel de omzet met 4,9 procent dalen, bij de non-food-branches zelfs met gemiddeld 7 procent.

Consumenten kopen hun boeken nog steeds het vaakst in de boekhandel. Het marktaandeel van de boekhandel blijft uitgedrukt in omzet stabiel op 89 procent. Het gaat daarbij niet alleen om de boekhandel in de winkelstraat maar ook om de verkopen via internet. Inmiddels heeft 92 procent van de boekwinkels een website, dat is 16 procent meer dan in 2008.

Hoewel in 2009 maar 37.000 E-readers zijn verkocht, zijn naar schatting 110.000 E-boeken verkocht. Daar tegenover staan 49 miljoen papieren boeken met een totale omzet van 642 miljoen euro. De E-boeken hebben tot op heden een marginaal marktaandeel, maar kan in de toekomst explosief groeien.

Een groeiend marktaandeel in een markt dat een positief resultaat behaalt in economische crisis. Als dat geen reden is om geld te verdienen. Ga op zoek naar informatie in jezelf en geef dat via een E-boek uit.

Voor meer stap voor stap informatie hierover kan je ook de site over geld verdienen raadplegen

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie