Een kans voor ondernemers

Jonge ondernemers zijn hot. Waar komt die ondernemersdrive van jongeren vandaan?

Er is een kans voor ondernemers de komende jaren. 10 jaar geleden was er bijna geen jonge ondernemer te vinden.  Nu staan er 150.000 jonge ondernemers ingeschreven bij de kamer van koophandel. Zij vullen het gat op dat de laatste 10 jaar is gevallen.

Er zijn ook steeds meer hbo-studenten die de stap naar ondernemerschap maken. In het onderwijs zijn er veel initiatieven om ondernemen te bevorderen. Deze generatie is ondernemer-minded. Deze generatie is geïnteresseerd doordat ondernemerschap staat voor je nek uitsteken, kansen pakken, maar vooral voor vrijheid. Iets dat voor jongeren belangrijk is.

Vooral door de crisis is ondernemen, al dan niet parttime, interessant geworden. En het is voor jonge ondernemers niet lastig om te starten in Nederland. Er is een goede infrastructuur. Je gaat naar de kamer van koophandel, schrijf je in en je hebt een bedrijf.

De kans is er nu om te ondernemen. Niet alleen is er de afgelopen 10 jaar bijna geen  aanwas geweest van jonge ondernemers. De babyboomgeneratie gaat de komende jaren met pensioen en daar zitten veel ondernemers bij. Die hebben opvolging nodig.

De aanwas van jonge ondernemers is hard nodig. Pak je kans!
//

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie