8 dingen die leiden tot succes

“Wat leidt tot succes? Wat vertel je aan iemand die deze vraag stelt?”

Na vele omzwervingen op het internet, het lezen van boeken en uit persoonlijke ervaringen, stuitte ik op een aantal eigenschappen, kwaliteiten of ingrediënten waaruit succes opgebouwd is.

En het eerste is passie.”Ik word gedreven door mijn passie”. Vele ondernemers zijn begonnen door de liefde voor wat ze doen, niet voor het geld. “Ik zou iemand betalen om te doen wat ik doe”. En het interessante is, als je het voor liefde doet, komt het geld sowieso.

Werk! “Het is allemaal hard werken. Niets komt vanzelf. Maar ik heb een hoop plezier.” Zei ik  plezier? Ja! De meest succesvolle mensen hebben plezier in hun werk. En ze werken hard. Ik heb ontdekt dat ze geen workaholics, maar werkminnaars zijn.

Goed!  “Om succesvol te zijn, moet je je neus ergens in steken en er verdomd goed in worden”. Er is geen magie, het is oefening, oefening, oefening.

En het is focus. “Ik denk dat het allemaal te maken heeft met jezelf op een ding te focussen”.

Geef jezelf! ” zet je zelf onder druk “. Fysiek en mentaal, je moet jezelf geven, geven, geven. Je moet je over verlegenheid en twijfel aan jezelf heen zetten. “Ik had altijd twijfels over mezelf. Ik was niet goed genoeg, ik was niet slim genoeg. Maar ik heb de keuze gemaakt waarin ik geloof. De website trekt in korte tijd honderden bezoekers en mijn eerste boek komt eraan.”

Dien! Nu zijn er vele mensen die me vertellen dat ze millionair willen zijn. Als je een oplossing voor je eigen probleem vindt, zal je niets verdienen. Je moet een oplossing geven voor de problemen van de doorsnee mensen. Dus moet je anderen met iets van waarde dienen. Want dat is de manier waarop mensen echt rijk worden.”

Ideeën.  ” Ik heb een idee Ik ben overtuigd dat het een behoorlijk goed idee is. En er is geen magische creativiteit voor nodig om ideeën te bedenken, het is gewoon erg eenvoudige dingen doen.

Volhard. “Volharding is de voornaamste reden voor ons succes.” Je moet volharden tijdens een mislukking. Je moet volharden tijdens enorme tegenslagen. Als je denkt aan opgeven, moet je juist die ene extra energie aanboren om te volharden. Juist dan zul je zien dat je succes krijgt. Waar anderen opgeven, zullen de volhouders slagen.

 • Passie
 • Werk hard
 • Wordt goed
 • Focus
 • Geef jezelf
 • Dien mensen
 • Creëer ideeën
 • Volhard

Doe deze 8 dingen – en geloof me, dit zijn de grote 8 dingen die leiden naar succes!

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to 8 dingen die leiden tot succes

 1. Volharding is inderdaad het belangrijkste. Maar volharding kan pas als je een project doet die een passie is, anders is volharding moeilijk en geef je sneller op. 8 dingen die allemaal dus één voor één aanwezig moeten zijn in jouw succesverhaal.
  Leuk artikel!

Geef een reactie